Kine Ludvigsen Fossheim

Kine Ludvigsen Fossheim, en av Nordens bästa gospelröster, kommer till Tanumstrand.

För många är Kine L Fossheim synonymt med Oslo Gospel Choir, eftersom hon har varit en av deras huvudsolister under många år. För andra är hon Kine Ludvigsen, barnstjärnan som släppte 5 album innan hon var 17 år, med "Sarajevo" som en av de mest kända låtarna. De som brukar titta på "Allsang på Grensen" har sett henne som en av koristerna under de senaste säsongerna samt att hon har varit med på Beat for Beat och flera andra TV-produktioner. Hon var även en av tre korister i Norges bidrag i Eurovision Song Contest 2019.
Kine och hennes man Olav Fossheim är också båda låtskrivare och producenter för ett antal artister, både i Asien och här hemmavid,
såväl som för flera amerikanska tv-serier, och under flera år har de varit mycket viktiga för Soul Children-rörelsen som både låtskrivare och producenter.

Med sig har hon ett antal sångare från Gospel Explosion, som startades för 5 år sedan av vår egen festivalchef, Leif Ingvald Skaug. Detta har utvecklats till Norges största Gospelkör-projekt för vuxna, och har under dessa år haft över 1500 sångare från 16 till 80 år på olika projekt runt om i landet. Nu är de redo för Sverige för första gången.